Sekiranya tuan puan sedang mencari kedai emas Islam terbaik Malaysia, tuan puan mesti perlu mengingati Kedai Emas Haifa. Hal ini kerana kedai emas ini merupakan kedai emas yang mematuhi syariah Islam dalam jual beli emas.

Kedai Emas Haifa bertempat di 29, Jalan Pengkalan Utama 1, Taman Pengkalan Utama, 31650 Ipoh, Perak. Orang-orang yang menetap di Perak bolehlah ke sini untuk melihat dan membeli pelbagai koleksi emasnya. Bagi yang duduk jauh, tuan puan boleh juga menempah online, lagi-lagi jika mereka membuat live di akaun Facebook dan TikToknya.

Syarat Kedai Emas Haifa yang Mematuhi Syariah

Kedai Emas Haifa merupakan kedai emas yang amat menitik beratkan aktiviti jual beli yang patuh syariah terutamanya bagi transaksi yang melibatkan trade in (tukar beli emas lama kepada baharu) dimana mereka akan memastikan akad jual beli emas mengikut SOP. 

Kedai Emas Islam Terbaik Malaysia

Jika situasi pelanggan ingin menjual emas lama dan membeli semula emas baharu 2 akad wajib dilafazkan bagi 2 transaksi tersebut. Akad yang pertama adalah akad jual beli bagi transaksi penjualan dan pembelian emas lama, manakala akad yang kedua adalah akad jual beli pembelian emas baharu. 

Kedai Emas Haifa juga menerima pembayaran secara ansuran untuk pembelian emas. Hanya pelanggan yang mempunyai kad kredit Maybank (bukan debit) yang boleh membayar secara ansuran dan tidak akan dikenakan sebarang caj tambahan.

Namun begitu, kami tidak menggalakkan membuat pembayaran secara ansuran kerana risau akan terjebak dalam unsur kesamaran dalam menentukan harga emas semasa.

Gold Bar Asmaul Husna | Kedai Emas Islam Terbaik Malaysia

Kedai Emas Islam Terbaik Malaysia

Salah satu keistimewaan di Kedai Emas Haifa ialah mereka mempunyai 99 Koleksi Emas Asmaul Husna. Gold bar ini dicipta agar segala kebaikan zikir Asmaul Husna dapat dikongsi dan memberi manfaat kepada masyarakat Muslim khususnya.

Koleksi gold bar 99 Asmaul Husna ini juga, diharapkan agar dapat memberi galakan kepada masyarakat Muslim menyimpan emas bermula dengan nilai yang kecil. Inisiatif founder adalah agar masyarakat dapat mengumpul emas dalam tempoh jangka panjang sehingga lengkap 99 koleksi asmaul husna. Apa yang lebih bernilai tinggi adalah amalan-amalan zikir yang ingin kami kongsi bersama agar dapat diamalkan sepanjang kehidupan.Naskah ini juga dihadirkan bersama album simpanan kepingan emas lengkap dengan info jenis emas dan panduan kiraan zakat. Tujuan ini adalah agar dapat memberikan pendedahan kepada masyarakat muslim supaya peka mengira kiraan zakat emas perhiasan mahupun emas simpanan.

Tips Memilih Gold Bar | Kedai Emas Islam Terbaik Malaysia

Tuan puan mesti risau sekiranya terbeli emas atau gold bar yang palsu kan? Jadi, kami dari Kedai Emas Haifa akan kongsikan tips memilih gold bar :

1.Membeli daripada trusted seller/kedai.

2.Mempunyai certified authentic sijil ketulenan emas.

3.Menyemak sijil ketulenan yang diluluskan dan ditandatangani oleh certified assayer yang sah dan bukan ditandatangani sesiapa yang tidak mempunyai kelulusan professional untuk menentukan mutu ketulenan emas.

4.Mempunyai resit pembelian yang original/sebenar dari seller.

Kedai Emas Islam Terbaik Malaysia

Berminat untuk Membeli dan Melabur Emas bersama Kedai Emas Haifa?

  • Gold Bar Murah Ipoh
  • Gold Bar Murah Ipoh

Kedai Emas Haifa menyediakan pelbagai jenis emas dan gold bar untuk pelanggan membeli dan melabur disini. Buat anda yang tinggal di sekitar Perak dan Ipoh, Haifa sememangnya pilihan yang tepat untuk anda.

99 Koleksi Emas Asmaul Husna hanya terdapat di Kedai Emas Haifa dan tidak dijual ditempat lain, menjadikannya item eksklusif kepada para pengumpul emas. Jadi buat mereka yang ingin membuat tempahan atau mengumpul gold bar ini di Kedai Emas Haifa, anda boleh rujuk informasi di bawah seperti berikut:

  • Shop: +010-5642957
  • Alamat: 29, Jalan Pengkalan Utama 1, Taman Pengkalan Utama, 31650 Ipoh, Perak.
  • Email: kedaiemashaifa@gmail.com

Bagi anda yang mahukan sebarang info terkini pula, pastikan anda Like, Follow dan Subscribe saluran media sosial Kedai Emas Haifa seperti yang tertera.

Website | Facebook | TikTok